.through the years.

Thursday Mar 21, 2013

I was listening to this song on my way to the office and instantly thinking that the song is like a description about our story, my husband and I (or maybe is a description about any relationship that is already stands the test of time :D). After 14 (not always) wonderful years together in holy matrimony, I can say without any regret that marrying my hubby is the best decision I’ve ever made .

Here’s the lyrics so you will understand what I am talking about.

I can’t remember when you weren’t there
When I didn’t care for anyone but you
I swear we’ve been through everything there is
Can’t imagine anything we’ve missed
Can’t imagine anything the two of us can’t do

Through the years, you’ve never let me down
You turned my life around, the sweetest days I’ve found
I’ve found with you … Through the years
I’ve never been afraid, I’ve loved the life we’ve made
And I’m so glad I’ve stayed, right here with you
Through the years
I can’t remember what I used to do
Who I trusted, who I listened to before
I swear you taught me everything I know
Can’t imagine needing someone so
But through the years it seems to me
I need you more and more

Through the years, through all the good and bad
I KNOW how much we had, I’ve always been so glad
To be with you … Through the years
It’s better every day, you’ve kissed my tears away
As long as it’s okay, I’ll stay with you
Through the years

Through the years, when everything went wrong
Together we were strong, I know that I belong
Right here with you … Through the years
I never had a doubt, we’d always work things out
I’ve learned what life’s about, by loving you
Through the years

Through the years, you’ve never let me down
You’ve turned my life around, the sweetest days I’ve found
I’ve found with you … Through the years
It’s better every day, you’ve kissed my tears away
As long as it’s okay, I’ll stay with you
Through the years…

You can’t say that spending 14 years with someone, even someone that you love very dearly is easy. I have my happy moments as many as my sad ones, but looking back there isn’t any single decision  I have taken that I regret. Though I might feel like a failure sometimes whenever things didn’t go as I expected, but at the end of the day, I still feel blessed and lucky and I fully accepted anything that has bestowed upon me.

So, just like the song, I would like to say this to the loveliest hubby on earth *ditimpukmassa*  I will stay with you, for as long as it’s okay, because being married to you is truly has made me the luckiest women alive… 🙂

Happy 14th anniversary dear, “I will love you always, till forever ends”


Birthday Surprise….

Friday Sep 7, 2012

Sebenernya ini postingan mestinya diposting dari tahun lalu.. emang dasar aja pemilik blog-nya pemalas tak terkira, jadi aja ga diselesai2in… dan berhubung udah ulang taun lagi ini postingan di draft, makanya harus selesaiin sekarang juga inih.. *tutupmuka*, so here goes the story around this time over a year ago:

Ini cerita kudu mesti cepetcepet ditulis, sebelum lupa.. hihihi.. though I think it’s gonna be very hard to forget.

Kemarin pagi, aku baru aja dapet birthday surprise dari suami tersayang dan tercinta (hihihi, duile bener ya, begitu dapet kado langsung lebay to the max). Hadiah ulangtaun yang udah ditunggutunggu banget. Secara terakhir kali dapet hadiah surprise waktu ulangtaun itu kurang lebih “>11 tahun lalu.. hihihi.. kebayang dong gimana kepengennya dapet surprise lagi.

Nah, saking udah kepengennya dapet surprise kado ulangtaun, menjelang hari H nya, aku udah kasih hinthint lewat Kay, sembari nanya, nanti pas Bunda ulangtaun, kirakira Kay ama Dada mau kasih kado apa yaa? Dasar nanya ama anak kecil ya, jawabannya polos aja gitu, “Ga tau, emang Bunda mau apa?”

Ya sudahlah, punah semua harapan untuk dapet kado. Secara udah janji sama diri sendiri juga kalau sampe taun ini masih disuruh nyari sendiri lagi kadonya, mendingan ga usah dapet kado aja sekalian. Ya ga pa pa deh, rugirugi deh.. (lah kok rugi?… :D, iya dong, kan jadi ga dapet kado).

Karena udah ga ada harapan lagi, akhirnya pasrah aja. Kalau memang rejeki kan pasti dapet. Tapi benerbener hopeless alias udah ga ngarep apapa lagi. Mungkin emang udah gitu hukumnya. The longer you are married, the smaller chances you are going to get any gifts.

Hari H akhirnya dateng juga. Tapi biar katanya udah pasrah, masih ngarep juga sie. Sedikiiiiiit aja. Apalagi waktu aku mandi kedengeran kayaknya suami bangun terus keluar kamar…. Ngareeeeppp banget kalau dia lagi ngambil kado surprisenya… Hihihihihi pasrah tapi teuteup ngarep, tapi karena takut kecewa, langsung aja ngomong ama diri sendiri, “Ga pa pa kan ga dapet kado, soalnya kan emang udah diniatin.. udah gede ini.. nanti kalau mau apa-apa ya tinggal beli sendiri kan??” Gitu terus berulang-ulang (I know.. I know.. I am that pathetic)…

Keluar dari kamar mandi, masih dengan balutan handuk, hihihi… there it is… sitting nicely on my bed.. hehehehehe…

“Aaaaaa…itu apa ayang????” setengah teriak aku tanya ke suami dan tentunya cuma dijawab ama senyuman. “Happy birthday Bunda.” Huwaaaaaa… langsung aja aku peluk suami sampe kita berdua jatoh ke tempat tidur… hihihihi… terus sambil sembari meluk, ga kerasa aku nangis aja gitu, saking seneng campur haru… kok bisa sie, dikasih surprise sampe ga tau.. hihihi.. biasanya udah jalanin operasi stealth untuk nyarinyari letak kado disembunyiin.. (hehehe.. norak yee)

Ngeliat aku nangis, yang ada suami bingung gitu, “loh loh.. kok malah nangis Bun?? knapa?? ga suka ya??. Setengah teriak aku bilang, “Suka bangeeett.. (padahal dibuka aja belum loh, udah sotoy saking senengnya)”. Terus suami bilang, “ya dibuka dulu dong, baru bilang seneng”.

Daaannn.. jeng jeng jeng… senangnya aku lihat hadiahnya…Mungkin untuk orang biasa banget yaa.. but for me.. hmm.. it’s the greatest gift of all (lebay dot com)

Isinya satu tas Kate Spade Classic Noel Stevie Black and White… Kenapa aku seneng?? Karena dearest hubby itu orang yang benerbener buta fashion. Boro-boro tas update gitu deh… pokoknya dodol deh soal fashion…

Begitu liat kadonya, langsung mbrebes mili… terus meluk suami sambil sesenggukan. Yang ada suami bingung, katanya seneng, kok malah nangis. Langsung dipeluk balik sambil ngelus-ngelus punggung, sembari nanya, “Kok nangis… ga suka ya ama kadonya?”

Aku langsung jawab, “Justru seneng banget sampe nangis gini… terharu banget Ayang bisa beliin kado kayak gini untuk Bunda… Nuhuuuun pisan ya sayang”

Well, that’s my big birthday surprise from my beloved hubby. Bisa dibilang, setelah menunggu sekian lama untuk dapet surprise, tak terkira deh rasa bahagianya.

Nuhun sekali lagi ya ayang… i heart you so much.


Happy 12th years anniversary

Monday Mar 21, 2011

Dear Hubby,

Happy 12th years anniversary…
Thank you for giving me a very pleasant 12 years of togetherness…
I love (almost) every moment of it…
There’s some ups and down, but that’s life…
The only thing that we can do is make the very best of it….

Thank you again dear…

I will love you always.. till forever ends…


10, 9, 26 and counting

Tuesday Feb 16, 2010

Tahun ini adalah tahun pernikahanku yang ke 11. Sudah 1 dekade plus hampir 1 tahun penuh perjalanan pernikahanku. Rasanya baru kemarin aku duduk bersimpuh di ruang TV di rumah Mama di Bogor, nunggu untuk didandanin ama perias pengantinku, sekarang tanpa terasa sudah 10 tahun, 9 bulan 26 hari berlalu, lengkap dengan cerita suka dan duka yang menghiasi setiap lembaran hari.

Di usia pernikahan yang menginjak tahun ke sebelas ini, aku mau mencoba untuk berhenti sebentar, menghela napas sembari mengenang perjalananku selama 10 tahun lebih ini. Dari masa-masa pengantin baru, berdua-duaan sampe sekarang udah bertiga.

Bohong kalo aku bilang selama 10 tahun lebih ini, pernikahanku selalu bahagia. Karena menyatukan 2 kepala dan 2 keluarga itu bukanlah hal yang gampang, walaupun ya ngga susah-susah banget sie. Tapi kita selalu berusaha untuk berbuat yang terbaik yang kita bisa, berkompromi dan mengalah untuk tetap menjaga janji awal kita dulu.

10 tahun, 9 bulan, 26 hari mungkin bukan satu prestasi hebat untuk orang-orang yang sudah ngerayain ulang tahun perkawinan perak apalagi emas, tapi untuk satu pasang anak muda *gaya ya anak muda*, yang sedang mencari-cari satu bentuk tatanan keluarga yang sesuai dengan keinginan berdua tentunya merupakan prestasi tak terkira buat aku dan suami.

Kesempatan bernafas sejenak dan merenung ini bukan untuk berjalan mundur, tapi lebih untuk memetakan langkah ke depannya, untuk lebih hati-hati, supaya ga jatuh ke lubang yang sama.

Yang bisa aku pelajari dari usia pernikahan yang baru menginjak 1 dasawarsa lebih ini adalah agar selalu bisa berkompromi, senantiasa mengambil jalan tengah untuk tetap memenuhi janji awal pernikahan dulu.

Harapanku adalah semoga selalu diberikan kekuatan, kesabaran serta kekuatan untuk menjalani kehidupan rumah tangga dengan lebih baik dari tahun ke tahun. amiiinn…


10th year anniversary

Saturday Mar 21, 2009

Hari ini, tak terasa sudah 10 tahun berlalu….
Hari ini, tak terasa sudah beribu kenangan telah kita ciptakan bersama…
Hari ini, tak terasa ratusan kerikil telah menghadang jalan kebersamaan kita…
Hari ini, tak terasa sudah jutaan tawa, senyum, peluk dan tangis telah kita lalui bersama….

Tapi….

Hari ini, telah kita buktikan, bahwa kita akan selalu tegar bersama….
Hari ini, telah kita buktikan, janji awal kita masih tetap berjaya ….

Hari ini, kita berjanji untuk menjalani puluhan tahun lagi…. selalu bersama
Hari ini, akan kita ciptakan ribuan bahkan jutaan kenangan … bersama….
Hari ini, akan kita hadapi tak hanya ratusan, bahkan ribuan kerikil dan batu-batu besar yang akan mendera kita…. bersama

Yaa Allah Yaa Rabb, ijinkanlah kami untuk selalu bersama…
Membina bahtera rumah tangga yang sakinah mawadah dan warrahmah, hingga maut memisahkan kita..… amiiinnn…


9th year anniversary

Friday Mar 21, 2008

Ga kerasa, udah 9 tahun aku menikah dengan suami tercinta. Kalo di hitung dari awal kebersamaan kami, 15 tahun sudah kami jalani.

Segala suka maupun duka udah kami jalani berdua. Terima kasih ya Rabb.. atas segala rahmat dan anugerah yang telah Kau berikan kepada kami..

Ayang, terima kasih atas cinta dan sayang selama ini. Maaf kalo selama 15 tahun bersama bunda sering bikin salah. Please know that I love u, yesterday, today and tomorrow always….

Semoga ada 15 tahun lagi (and another 15 years, and another, and yet another) yang akan kita jalani sama-sama. Amiiiinnnn


better than puuuurrrrffffeeeecccctttt :)

Monday Oct 1, 2007

I feel sad this last week and I am not sure what’s wrong with me. I think because there are so many things in my mind, and I can’t really tell someone about it, not even my hubby. Because to tell you the truth, I don’t really know myself what’s wrong with me. WTF !!!….Hell, it’s driving me nuts!!

But after a long careful thinking, I think I know what’s wrong with me… well partly anyway. I am a freakin’ romantic and I am sooo damn bothered by this wonderful puuuuuurrrrrrfect relationship between the two strangers [to me anyway] whom blog I’ve been visiting every now and then.

Well, I always consider that I have this great relationship with my beloved hubby. Ever since we have known each other way back on 1993, we have this puuuuuuurrrrfffeeect connection, like we have the same kinda way of joking, or make fun of other people or we have a weird way of completing each other sentences — or so i believed — untill i read this 2 people who is soooo crazy in love with each other.

Hmm..what I’m trying to say is that I miss that butterflies feels on my tummy whenever we did something romantic, or the adrenalin rush whenever we did something naughty and afraid that someone might see us or even caught us. I guess I miss the adventurous and romantic part in our relationship and guess what??… I am not the only one :), turns out my hubby were also feeling kinda the same [told ya….weird connection..:p]

Well, last Friday my husband and I have a very heart to heart talk about our current relationship. How we take everything for granted. Knowing that we both will always understand each other that we forget to keep the romance going, and I have to tell you that it’s a very dangerous thing to do. You have to always keep the romance going!!! always…always….

On our last conversation, I told my husband little things that I loooove about him. Little silly things…but that’s what made me fall in love with him over the years…

I like his attitude when he was doing the cross puzzle and making fun of me for not being able to answer the simplest question.

I like his laugh, which I feel very contagious. It’s like a wave of rumbles soft voice coming out that beautifuly shape mouth 🙂

I miss feeling of his hands on my cheeks, wiping the tears away, or just messing with my hair, or even a small pat on my butt….Aww….I can’t even begin to tell you how much I miss him doing little things like that.

I told him that because I love him so deeply, I put him on a pedestal. I don’t want to bother him telling that I miss him, miss doing little thing with him; like watching our favorite TV Series, I won’t bother him by telling about my problem at the office, coz I know that he has problem of his own, like how to finished his thesis or doing his school assignment. I thought I was doing him a favor by not telling him that entire problem, for that cause the gap in our relationship and I don’t even know it.

But I also told him that I was wrong, and I intend to make everything right. To always keeps the romance going. NO MATTER WHAT IT TAKES !!!.

Promise to always say that I love him, and continue to touch him, and make him the most important man in my live [coz he was, he is and he always will, I just forget to say it from time to time].

So honey, if you read this post, please believe me, I am trying my best to make the most of what we have and always…always cherish you and love you for the rest of my live.

This I promise you…….

And after that long talk, I feel better, a lot better. I realized, what my husband and I have is better than puuuuuuurrrrfffffffeeeccccctttt…because we have survived 14 years together and still standing up strong. Maybe we forget to keep the romance going from time to time, but that’s very human.

I really like to know if that perfect stranger will ever find the strength to survive the relationship just like us. But I sure hope they do, coz in a way I have them to thanks for reminding me that not because you have spend 14 years together, you can take everything for granted and forget to say the most important words in the relationship, that three magic little words… I LOVE YOU…
So thank you to Miund and Yodee :)…..